Graberje 28, Zagreb 01 377 5407 info@hercegova-trgovina.hr

Model osteoporoze

665,00 kn (831,25 kn s PDV-om)

Kategorija:

Opis

Impresivan didaktički model za usporedbu osteoporotskih i normalnih prsnih kralježaka. Idealan je za medicinske studije i konzultacije s pacijentima. Prikazani su 11. i 12. torakalni kralješak.

Reprodukcije sekvencijalnih osteoporotskih prsnih kralješaka s užim intervertebralnim diskom nalaze se s lijeve strane postolja. Gornji je pršljen u sredini. Magnetski pričvršćena kralježnica može se lako ukloniti kako bi se prikazale oštećene površine. To omogućuje jasnu vizualizaciju oštećenog gornjeg dijela tijela kralješka uzrokovanog porozom, tj. kolapsom koštane tvari u tijeku i kao posljedica osteoporoze. Mogu se identificirati i degenerativne promjene u kostima, koje se manifestiraju kao osteofiti.

Za usporedbu, reprodukcije dviju odgovarajućih zdravih kralješaka s intervertebralnim diskom nalaze se na desnoj strani. Jedna polovica gornjeg dijela kralješka je magnetski pričvršćena i može se ukloniti.

Ilustracija detalja na bazi prikazuje dva 3D mikro CT snimka dobivena iz biopsija kostiju. Oni ilustriraju mikroakrituru osteoporotske kosti koja ima manju gustoću kosti u usporedbi sa zdravom kosti.