Graberje 28, Zagreb 01 377 5407 info@hercegova-trgovina.hr

Polu transparentna, polu koštana lubanja – 8 dijelova

7.510,00 kn (9.387,50 kn s PDV-om)

Kategorija:

Opis

Ovaj model lubanje izrađen je od novog materijala koji po prvi put omogućuje apsolutno prirodnu reprodukciju čak i najfinije anatomske strukture ljudske lubanje. Kosti izgledaju stvarno, imaju apsolutno prirodan osjećaj i gotovo točnu težinu prirodne kosti. Kombinirajući jednu transparentnu i jednu koščatu polovicu lubanje, ovaj model omogućava učiteljima, osobito onima iz ljudske anatomije, topografsku usporedbu struktura koje se ne mogu vidjeti u drugim verzijama lubanje.

Desna, transparentna polovica lubanje omogućuje proučavanje važnih anatomskih detalja, kao što je položaj paranazalnih sinusa. Stoga, u kombinaciji s lijevom polovinom koštane lubanje, izravan prikaz inače nevidljivih struktura postaje lagan i jednostavan. Prozirnost čeljusti u ovoj lubanji omogućuje izniman pogled na parodontne džepove i korijenje. Zubi iz lubanje mogu se ukloniti radi detaljnih studija. Osim toga, vanjski žvačni mišići (maseter i temporalni mišići) prikazani su na polovici koštane lubanje. Da bi se pokazalo kretanje žvačnih mišića, donja čeljust u lubanji je montirana fleksibilno. Ove značajke također čine lubanju osobito vrijednom za stomatologe.

Lubanja se može rastaviti u obje polovice lubanje gornje i baze lubanje, nosni septum, kompletnu donju čeljust i oba žvačna mišića. Ova replika je vrijedan dodatak bilo kojoj studiji ljudske anatomije.