Graberje 28, Zagreb 01 377 5407 info@hercegova-trgovina.hr

Polu transparentna, polu koštana lubanja s mozgom i kralježnicom

11.960,00 kn (14.950,00 kn s PDV-om)

Kategorija:

Opis

Didaktičke lubanje izrađene su od novog materijala koji po prvi put omogućuje apsolutno prirodnu reprodukciju čak i najfinije anatomske strukture ljudske lubanje. Kosti izgledaju stvarno, imaju apsolutno prirodan osjećaj i gotovo točnu težinu prirodne kosti.

Ova jedinstvena i kvalitetna svjetska didaktička lubanja neće ostaviti pitanja u istraživanju anatomije lubanje bez odgovora! Mogućnost da se strukture vidljive na transparentnoj polovici prenesu na koštanu polovicu daju ovoj lubanji posebnu didaktičku vrijednost. Na desnoj, prozirnoj polovici polovici paranazalni sinusi mogu se lako pronaći čak i izvana, jer su označene u različitim bojama: maksilarni sinus (žuti), etmoidne stanice (narančasta), frontalni sinus (zeleni), sfenoidni sinus (ljubičasti) ,

U boji su prikazani i kranijalni sinusi, arterije vrata i lica: moždana ovojnica (plava), zajedničke karotidne arterije, vanjske i unutarnje karotidne arterije i grana meningealne arterije (crvene). Jedna polovica mozga, koja je također vidljiva kroz kapicu, vizualizira položaj mozga i tijek sinusa. Parodontni džepovi i korijeni zuba mogu se promatrati kroz prozirnu čeljust lubanje. Donja je čeljust fleksibilno montirana kako bi pokazala prirodno kretanje. Didaktička lubanja postavljena je na vratnu kralježnicu i može se rastaviti na obje polovice kapice, lijevu polovicu baze lubanje, nosni septum, cijelu donju čeljust i polovicu mozga.