Graberje 28, Zagreb 01 377 5407 info@hercegova-trgovina.hr

Dijalog, u drvenoj kutiji

1.015,00 kn (1.268,75 kn s PDV-om)

SKU: 442633 Kategorija:

Opis

OPIS
U drvenoj kutiji s poklopcem nalazi se 8 plastičnih, tematskih, obostrano oslikanih perforiranih ploča dim. 40×30 cm (s prednje strane su različiti motivi, a sa stražnje strane obojeni krugovi), 8 plastičnih manjih tematskih kartica dim. 16×12,5cm, 14 raznobojnih plastičnih čavlića, 1 plastični stalak za tematsku ploču i čavliće, te upute za igru.
MATERIJAL
drvo/plastika
KAKO KORISTITI
Dvoje djece (ili dvije grupe djece) sjede sučelice, jedno dijete što detaljnije opisuje motiv na ploči, a drugo dijete zatim umeće čavlić u odgovarajući dio ploče. Odgovara li boja čavlića boji na ploči? Je li motiv dovoljno dobro opisan? Igra se može mijenjati zadavanjem različitih zadataka, npr. odgovorite gdje se na ploči nalazi dječak ili opisujte samo predmete na crtežu, a ne ljude. Odlično za razvoj govora i širenje vokabulara.
ŠTO RAZVIJA
Vizualna percepcija
Jedna od 5 osnovnih percepcija. To je mogućnost interpretacije informacija koje primamo kroz organ oka. Pomaže djetetu da razumije što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi i sl.
Socijalno – emocionalni razvoj
Napredovanje kroz različite faze socijalne interakcije. Dijete usvaja vještine poput međuljudskih odnosa, suradnje, dijeljenja i moralnog rasuđivanja, kako bi razvilo osjećaj vrijednosti. Također uči kontrolirati vlastite emocije i poštivati emocije drugih.
Jezik i govor
Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Govor i jezik kao naučeni kod omogućuju djeci da komuniciraju i izraze svoje želje i potrebe.