Graberje 28, Zagreb 01 377 5407 info@hercegova-trgovina.hr

Karte, emocije

268,00 kn (335,00 kn s PDV-om)

SKU: 142247 Kategorija:

Opis

OPIS
Komplet od 40 karata s fotografijama izraza lica, 14.8 x 10.5 cm, u prozirnoj plastičnoj kutiji.
MATERIJAL
plastika
KAKO KORISTITI
Kartice su odličan poticaj za govor i razgovor. Pokažite djetetu karticu i tražite da ispriča što vidi. Možete promijeniti zadatak pa, u krugu, pokazujući karticu za karticom, tražiti od djece da imenuju osjećaj koji vide. Ili, možete sjesti djecu sučelice pa neka jedno priča što vidi, a drugo imenuje opisani osjećaj, bez gledanja u karticu. Kartice se mogu koristiti kao memori suprotnosti, pa djeca moraju spariti suprotne izraze lica, npr. sreću i tugu, radost i žalost, zamišljenost i opuštenost. Kartice su vrlo značajan poticaj za razvoj govora i jezika, socijalno-emocionalnih odnosa, povezivanja s osobnim iskustvom i zaključivanja o primjerenosti i prisutnosti različitih osjećaja.

ŠTO RAZVIJA
Vizualna percepcija
Jedna od 5 osnovnih percepcija. To je mogućnost interpretacije informacija koje primamo kroz organ oka. Pomaže djetetu da razumije što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi i sl.
Socijalno – emocionalni razvoj
Napredovanje kroz različite faze socijalne interakcije. Dijete usvaja vještine poput međuljudskih odnosa, suradnje, dijeljenja i moralnog rasuđivanja, kako bi razvilo osjećaj vrijednosti. Također uči kontrolirati vlastite emocije i poštivati emocije drugih.
Jezik i govor
Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Govor i jezik kao naučeni kod omogućuju djeci da komuniciraju i izraze svoje želje i potrebe.