Graberje 28, Zagreb 01 377 5407 info@hercegova-trgovina.hr

Matematička igra s obojenim krugovima

318,00 kn (397,50 kn s PDV-om)

Opis

U kompletu je 1 drveni stalak dim. 32.5x6x18 cm, 60 prstenova u 6 boja i 4 različite kocke: kocka s brojevima, s točkicama, s aritmetičkim znakovima i s bojama.

MATERIJAL
drvo

KAKO KORISTITI
Ovisno o tome koja se kockica upotrebljava, na drveni stalak treba slagalti obojene prstenove. Odlično za vježbanje zbrajanja i oduzimanja, pridruživanja boja i količina i sl. Kombinirajući kockice, djeca mogu rješavati kompleksnije zadatke.

ŠTO RAZVIJA
Vizualna percepcija – Jedna od 5 osnovnih percepcija. To je mogućnost interpretacije informacija koje primamo kroz organ oka. Pomaže djetetu da razumije što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi i sl.

Fina motorika – To su pokreti malih mišića koji kontroliraju ruku, prste i palac i omogućavaju djetetu da izvrši zadatke poput umetanja, vezenja, crtanja, držanja olovke, pisanja i sl.

Razvoj logičko – matematičkih vještina

Uključuje razvoj mentalnog razmišljanja i shvaćanja matematičkih pojmova, kao što su veličina, boja, oblik, količina, brojevi, aritmetički znakovi, razvrstavanje, simetrija, mjerenje i sl.